Назва "форель" використовують для позначення декількох різновидів лососевих риб. Ця риба існує в багатьох різних формах, що відрізняються один від одного способом життя, який визначається різноманітними факторами, в тому числі, умовами навколишнього середовища. Доросла форель харчується оселедцем і шпротами, молода - комахами і равликами.
Форель характеризується наступними ознаками. У однієї десятої частини тіла під бічною лінією попереду вертикалі, опущеною від початку спинного плавника, знаходиться від 15 до 24 лусок, а над заднєпрохідним плавником від 13 до 19. Тіло форелі більш-менш стисло з боків; морда коротка і усічена; на сошнику знаходяться зуби: на задньому краї передньої трикутної пластинки 3-4 зуба і на піднебінної поверхні рукоятки сошника 2 ряди сильних зубів.
Харчова цінність на 100 грам продукту
Калорійність: 88 кКал
Білки: 17,5 м.
Жири: 2 м.
Вода: 70 м.
Вітаміни
Вітамін PP (ніацінового еквівалент): 2,905 мг.
Макроелементи
Хлор: 165 мг.
Сірка: 175 мг.
Мікроелементи
Залізо: 0,7 мг.
Цинк: 0,7 мг.
Мідь: 109 мкг.
Марганець: 0,15 мг.
Селен: 12,6 мкг.
Хром: 55 мкг.
Фтор: 430 мкг.
Молібден: 4 мкг.
Нікель: 6 мкг.